Gündem
Piyasalarda bugün
Ne Oldu?
- Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 102.601 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 198 kişi olduğu açıklandı.
- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lübnan ile ticaret hacmimiz 1,8 milyar dolara ulaştı .
- Euronews’de yer alan habere göre ABD, Ankara’nın yeni F-16 savaş uçakları satın alma talebinde “sürecin başında” olunduğu mesajını verdi.
- Beyaz Saray: Omicron nedeniyle bu haftaki istihdam verileri kötü gelebilir.
- Philadelphia Fed Başkanı Harker, Mart ayı için 25 baz puanlık faiz artışını desteklediğini fakat şu an için 50 baz puanı gerektirecek koşulların oluşmadığını belirtti.
- St Louis Fed Başkanı Bullard, Fed’in Mart’tan başlayarak art arda 3 faiz artırımı yapmasını bekliyor .
- Pfizer – BioNTech, 5 yaş altı çocuklara Kovid-19 aşısı için acil kullanım onayı başvurusu yaptı.
- Belçika hükümeti, artan enerji faturalarına karşı elektriğin KDV’sini azaltmaya ve hanelere 100 euroluk enerji çeki göndermeye karar verdi.
- Almanya Ulaştırma Bakanlığı, AB Komisyonu’nun Berlin-Brandenburg Havalimanı’nın iflasını önlemek için 1,7 milyar euroluk devlet desteğini onayladığını bildirdi.
- Avustralya merkez bankası: Faiz artışı için çok erken, yıl boyunca gelişmeleri gözlemlemek gerekiyor.
- 02/02/2022 itibariyle benzinde 39, motorinde 32 Kuruş/Lt, pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde zam yapıldı.
Ne Olacak?
- Çin piyasaları tatil nedeniyle kapalı.
- Ticaret Bakanı Muş, bugün Ocak ayı dış ticaret rakamlarını basın toplantısıyla açıklayacak.
- Euro Bölgesi’nde öncü enflasyon verisi açıklanacak.
- Yurt içinde enflasyon verisi yarın açıklanacak.
- ABD’de Senato Bankacılık Komitesi Biden’ın Fed adaylarını 15 Şubat’ta oylayacak .
- B orsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı